Floorball lige in turnirji & Polanska banda ŠD Poljane


Turnir v floorballu - ARTcup 2007
Borovnica, 7. in 8.12.2007

Pa smo spet doživeli in preživeli ARTcup. Tudi tokratni se ni izneveril tradiciji največje zabave med turnirji. Po petkovem ogrevalnem popoldnevu smo se igralci tako posvetili zabavi v mladinskem klubu Arterija, bližnji gostilni in telovadnici, kjer smo bili nameščeni. Kljub temu, da pa je bila noč kratka pa smo prišparali še neka moči za drugi del turnirja, ki je potekal v soboto. V drugem delu smo odigrali še preostale tekme po skupinah in nato končnico. Končnica je bila zelo tesna, tekme so bile odločene za en sam gol, saj so se vanjo uvrstile same močne ekipe. Nasploh turnir postaja vedno močnejši in številčnejši, letos se ga je udeležilo 12 ekip. Na koncu so organizatorji v Arteriji, pokrovitelju tekmovanja, podelili še pokale in priznanja najboljšim.

Vrstni red:
1. Oldschool
2. Padalci
3. Polanska banda ŠD Poljane
4. Kozice

fotografije


Turnir v floorballu - Pokal Polycom
Gabrk, 8.9.2007

Za zaključek letošnjih poletnih turnirjev smo igralci floorballa prekrižali palice še v Gabrku, kjer je bil turnir na sporedu nekoliko kasneje kot ponavadi. Je pa to edini turnir, kjer se igralci pomerimo v soju žarometov saj se tekmovanje za člane prične šele v poznih popoldanskih urah in se zaključi z finalno tekmo točno ob polnoči. Ker pa so septemberski večeri že hladnejši smo se igralci pošteno zapodili po igrišču, da smo se ogreli. Na trenutke so se strasti ob tesnih izidih polfinal tudi že pregrevale. Smo pa polanski banditi z zaletom, ki smo ga dobili pretekli vikend v Zmicu tudi tokrat premagali vse nasprotnike in slavili novo turnirsko zmago.

Vrstni red:
1. Polanska banda ŠD Poljane
2. Zmije
3. Združenje salamandru
4. Party breakers

forum
fotografije

Turnir v floorballu - Zminec Open 2007
Zminec, 1.9.2007

V soboto, 1. septembra 2007 je v Zmincu potekal turnir v floorballu katerega se je udeležilo 12 ekip. Poleg desetih moških sta nastopili tudi dve ženski ekipi. Ekipe so v predtekmovanju bile razporejene v štiri skupine po tri iz katere sta se po dve urstili v nadaljne tekmovanje. Ker nas v predtemovanju nihče ni hotel imeti za nasprotnika, saj smo na žrebanju na koncu ostali sami v bobnu, smo se po dogovoru z organizatorjem, ki je ženski ekipi razporedil v isto skupino pomerili prav v tej skupini. Tako smo v predtekmovanju imeli malo lažje delo kot v ostalih skupinah, kjer se je vsaka ekipa morala pošteno potruditi za napredovanje. To pa nas je v prvem krogu na izpadanje skorajda drago stalo saj smo zapravili že dobljeno tekmo (4:1) in smo se za napredovanje morali pomeriti v streljanju prostih strelov. V nadaljevanju smo nato suvereno odpravili gorenjevaško - hotaveljsko navezo s kar 13:3 in si tako priborili finale proti Difenbahijam. Finale pa nam je nato prineslo enega največjih uspehov. Končno smo premagali eno najboljših ekip, ki že nekaj let kraljuje tudi na vrhu zimske lige v Škofji Loki in s katero nam do sedaj še ni uspelo doseči pozitivnega reultata.

Vrstni red:
1. Polanska banda ŠD Poljane
2. Difenbahije
3. Posebna izdaja (Gorenja vas - Hotavlje)
4. Združenje salamandru

portal floorballa
forum
fotografije


Turnir v floorballu - Dan borovnic
Borovnica, 21.7.2007

Turnirji v Borovnici slovijo kot eni bolj žurerskih in tako je bilo tudi tokrat. Ker turnir poteka ravno na dan praznika borovnic in zabava poteka do poznih večernih ur organizator poskrbi tudi za prenočišče. Tako poleg dobrih iger ne manjka tudi kakšnih borovničk in druge dobre hrane in pijače. Žal smo se tokrat poslovili že v predtekmovanju, kjer smo zaradi slabše gol razlike ob enakem številu točk zasedli 3. mesto v svoji skupini in se tako lahko v miru prepustili zabavi.

Vrstni red:
1. Postrezi hladno (Gorenja vas - Hotavlje)
2. Zmije
3. Spider boys

Skupina B
1. Skyskrapers
2. Postrezi hladno (Gorenja vas - Hotavlje)
3. Polanska banda ŠD Poljane
4. Toskanija

portal floorballa
fotografije


Občinska liga v floorballu
Hotavlje, maj - junij 2007

Na 5. Občinski ligi v floorballu se je letos pomerilo 8 ekip, ki so tokrat bile združene v eno skupino. Tako smo med seboj igrali igralci in ekipe vseh starosti od osnovnošolcev pa vse do veteranov. Izkazalo pa se je, da izkušnje le nekaj veljajo in tako so se v polfinalu za najvišja mesta pomerile starejše od ekip. V polfinalu smo polanski banditi, kot že lansko leto ponovno premagali lanskoletnega prvaka in prav tako kot lani nato izgubili v finalu. Upajmo pa, da se bo drugo leto uresničil znani ljudski rek - v tretje gre rado in si bomo naslednjič priborili veliki pršut, ki ga za nagrado dobi zmagovalec.

Vrstni red:
1. Združenje salamandru
2. Polanska banda ŠD Poljane
3. PHH Brodarjovi Jazbeci
4. Pujčeki
5. Hipiji
6. Zverine
7. Amaterji
8. Kostkoti

statistika
občinska liga


Turnir v floorballu - ŠvicBol Poljane 07
Poljane, 26.5.2007

V soboto 26. maja se je v Poljanah odvijal 2. ŠvicBol Poljane katerega organizira naša floorball sekcija. Letos je nastopilo 8 moških ter 2 ženski ekipi iz okoliških krajev; Poljan, Gorenje vasi, Škofje Loke, Gabrka ter Hotavelj . Skupno je tekmovalo 71 tekmovalcev od tega 18 tekmovalk. Ekipe so bile razdeljene v dve skupine po 5 moštev po sistemu vsak z vsakim. Po rednem delu sta se v polfinalu pomerili ekipi 27.maj in Polycom Brlog, ter Polanska banda in Združenje salamandru. Tekma med 27.maj in Polycom Brlog je pripadla ekipi Polycoma, tekma je bila zanimiva, fantje 27.maja so se borili do konca a je na koncu vseeno prevladovala izkušenost igralcev Polycoma. V drugem polfinalu sta se srečali lanski prvaki Združenje salamandru ter ekipa Polanska banda. Tekma je bila vseskozi napeta, videlo se je veliko lepih akcij na obeh straneh. Ekipa Salamandrov se je z vsemi močmi borila, da bi napredovala, toda naša odločenost, da pridemo v finale je bila prevelika.

Pred finalom sta se pomerili ženski ekipi Hej iz Škofje Loke ter Zverine iz Gorenje vasi. Tekma je bila zelo izenačena na koncu pa so slavile igralke iz ekipe Hej. Da je bilo tekmovanje še bolj zanimivo je vsaka ekipa dobila pokal.

V finalu sta se srečali ekipi Polanska banda in Polycom Brlog. Že na začetku se je obema ekipama videlo, da si obe želita pokal za prvo mesto. Temu primerna je bila tudi tekma, podaje so bile hitre in odločne, ter še lepši goli. Dve minuti pred koncem je bil rezultat 2:2. Polanska banditi smo še enkrat stisnili vse od sebe in z natančno igro dali gol. Nasprotnik je v zadnjih trenutkih s protinapadi še poskušal doseči gol a je naša močna obramba to preprečila. Končni rezultat je bil 3:2 za nas. Tako smo se igralci doma prvič veselili pokala za prvo mesto.

Najboljši strelec turnirja je bil David Oblak iz ekipe Polanska banda pri moških ter Karin Žavbi iz ekipe Zverine pri ženskah.

Vrstni red ženske:
1. Hej
2. Zverine

Vrstni red moški:
1. Polanska banda ŠD Poljane
2. Polycom Brlog
3. Združenje salamandru
4. 27.maj

fotografije (foto: Barbara Šinkovec)

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem ter vsem, ki ste pripomogli k organizaciji turnirja. Ter vsem igralcem in igralkam, ki ste se ga udeležili.


Škofjeloška občinska liga v floorballu
Škofja Loka, november - april 2006/07

Tudi letošnjo zimo je v telovadnici Osnovne šole Ivana Groharja v Škofji Loki potekala tradicionalna liga v floorballu. Lige smo se drugič udeležili tudi z našo ekipo Polanska banda ŠD Poljane. V rednem delu smo odigrali nekaj lepih tekem in v konkurenci 9. ekip zasedli 4. mesto. V polfinalu smo nato izgubili proti ekipi Difenbahije in se za 3. mesto pomerili z za nas izjemno neugodno ekipo Veterani. Tudi v tej tekmi nam ni uspelo prekiniti negativnega niza in smo tako ostali na 4. mestu, kar pa je za nas še vedno odličen uspeh.

V finalu so Difenbahije suvereno odpravile ekipo Ključavničarstvo Peklaj in tako ohranili primat, ki ga imajo že nekaj zadnjih let. Prve tri ekipe so si tudi zagotovile nastop na turnirju v Idriji, kjer so se pomerile najboljše ekipe iz štirih občinskih lig(Borovniške, Jeseniške, Škofjeloške in Žirovske).

Vrstni red:
1. Difenbahije
2. Ključavničarstvo Peklaj
3. Veterani
4. Polanska banda ŠD Poljane
5. ŠD Utrip
6. Loške joške
7. Zlati un
8. KŠŠ Bauer
9. Polycom Brlog - mlajši

statistika

Več o samem poteku in komentar lige si lahko preberete na občinska liga in na slovenskem spletnem portalu floorballa.

...Nekaj fotografij s tekme proti Vetaranom in zaključka lige.