Aktivnosti Timinga ŠD Poljane


Avgust - september 2007

Po počitnicah smo nadaljevali z merjenji na tekih Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih, kjer so nas in tekače čakali še štirje teki, ki so se zaključili v Preddvoru na teku Gorenjskega glasa. Tek je bil v okviru praznovanja 60 letnice izhajanja časopisa Gorenjski glas organiziran prvič. Na koncu so sledila še priznanja najboljšim in vsem, ki so odtekli vsaj 6 tekov v pokalu. Poseben tek je Slovenski Alpski maraton katerega se udeležijo tekači iz celega sveta. Poleg 10 kilometerske proge, ki šteje za Gorenjski pokal tekači lahko tečejo na 35 ali 50 kilometerski vzdržljivostni preizkušnji po hribih okoli Tržiča, Preddvora in Jezerkega. Prav za potrebe SAM-a smo dosegli največji razvoj Timinga na tehničnem in programskem področju. Prejšnja leta je bilo tako mogoče spremljati rezultate teka tudi v živo na internetu.
Za Športno društvo Sveti Urban, ki nam poleti pomaga pri organizaciji Visoškega teka smo v mesecu avgustu merili tudi na 4. Kolesarskem vzponu na Javorč. V septembru smo merili še na humanitarnem teku in hitri hoji okoli Blejskega jezera, kjer so tekači štartnino namenili v dobrodelne namene. Po teku so v družbi znanih športnikov, Dušana Mravljeta, Luke Špika, Maje Vidmar, Grega Šparovca,... potekale še dražbe njihovih osebnih stvari, ki so imele pomembno mesto v njihovi športni karieri. Ves izkupiček je šel prav tako v dobrodelne namene. Za konec poletnih merjenj smo merili še tek na Vodiško planino, ki je bil letos organiziran prvič.



Prvo polletje 2007

Ker je bilo letos na Starem vrhu bolj malo snega je ekipa Timinga ostala skorajda brez dela. Na smučišču smo v celi zimi izpeljali samo eno tekmo. Zato pa smo bili toliko bolj aktivni v pomladanskih in poletnih mesecih od aprila do meseca julija. Poleg sedmih tekem Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih, kjer smo že tretje leto uradni časomerilci, smo merili tudi na teku po ulicah Krope in dveh tekmah, ki presegata okvir gorenjske. Zadnjo nedeljo v mesecu maju smo se s številčno ekipo odpravili na Štajersko v zdraviliško mestece Zreče, kjer smo merili čase na že tradicionalnem 10. Cometovem teku, ki ga prirejajo v počastitev praznika občine Zreče in obletnice ustanovitve podjetja Comet d.d.. Teka se vsako leto udeleži preko 300 tekmovalcev. V drugi polovici junija pa smo obiskali Primorsko, kjer smo za KK Postojna merili kolesarsko tekmo iz vasi Bač pri Knežaku na Mašun. Z merjenjem na 5. Kolesarskem vzponu na Mašun smo poleg smučarskih in tekaških tekem posegli tudi na večje kolesarske tekme zunaj naše občine, kjer sicer merimo tekmo na Javorč, kronometer na Hotavljah in domačo kolesarsko dirko na Stari vrh. Pred počitnicami pa smo merili čase še na teku po ulicah Krope, kjer se organizatorji s sloganom teka "Skozi Kropo v Evropo" trudijo, da bi Kropa postala poznana tudi po tekaškem prazniku.

Na linkih si lahko ogledate nekaj slik Timinga na delu.